Minik Dualar Grubu
Sitemize Hoşgeldiniz...

Minik Dualar Grubu

Minik Dualar Grubu Forum Sitesi
 
AnasayfaGaleriTakvimSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Annelere Tarifler...

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
siteismail
Moderatör
Moderatör
avatar

Erkek Mesaj Sayısı : 21
Yaş : 25
Nerden : Kastamonu
Kayıt tarihi : 28/02/08

MesajKonu: Annelere Tarifler...   C.tesi Mayıs 17, 2008 10:07 pm

Annelere Tarifler

BALIK ÇORBASI

Malzemeler :
500 gr. beyaz etli balık
2 adet büyük patates
1 adet büyük soğan
2 su bardağ süt
1 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı :
Sıvı yağda soğanı pembeleştirin.
Patatesleri küp küp kesin ve tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın. Kızarmış soğanları ilave edin, 5 dakika daha pişirin. Küp küp kesilmiş balık parçalarını da ilave edin, ateşi kısın, 5 dakika daha pişirin, sütü ilave ederek kaynatın.
Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Daha sonra tekrar ısıtarak tereyağını ilave edin.



BALLI MUS (4 kişilik)

Malzemeler :
4 yumurtanın sarısı
4 yumurtanın akı
1 su bardağı bal
1 çorba kaşığı taze portakal suyu



Hazırlanışı :
Orta boy bir kasede yumurta sarıları, bal ve portakal suyunu iyice çırpın.
Başka bir kasede yumurta aklarını elektrikli çırpıcıyla kar haline getirerek ballı karışıma ekleyin.
Hazırladığınız bu musu kaşıkla ayaklı bardaklara doldurup buzdolabında bir saat soğuttuktan sonra servis yapın.



CEVİZLİ ÇİKOLATA (10 Kişilik)

Malzemeler :
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı mısır gevreği
1 çorba kaşığı tahin
250 gr. sütlü çikolata

Hazırlanışı :
Cevizi ve mısır gevreğini mikserde karıştırın. Üzerine tahini ekleyin.
Çikolatayı benmari usulü eritip bu karışıma ekleyin. Hepsini karıştın.
Yağlı kağıt üzerine parçalar halinde dizip dondurun.






ÇİKOLATALI BİSKÜVİ

Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı un
125 gr. margarin
1 su bardağı dövülmüş fındık
1/2 paket kabartma tozu
100 gr.erimiş bitter çikolata

Hazırlanışı :
Yumurta sarılarına margarini ekleyip karıştırın. Unu, şekeri, kabartma tozunu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamurdan küçük parçalar koparıp şekil verip, üzerine hafifçe bastırın.Hamurun bir yüzüne yumurta akını bulayıp fındık içi serpin.
Tepsiye dizin ve orta ısılı fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Üzerine erimiş çikolata gezdirin.






ÇİKOLATALI KATLAR (3 Kişilik)

Malzemeler :
1 adet hazır kek
1 adet muz
1 büyük paket bitter çikolata
1 orta boy beyaz çikolata
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı :
Keki ikiye ayırın. 1 su bardağı ile 9 adet yuvarlak kek kesin.
Kaynayan su dolu tencerenin içine, iki ayrı kaba koyduğunuz beyaz ve bitter çikolataları oturtarak erimelerini sağlayın.Eriyen çikolataları hafifçe karıştırın. Önce 3 tane yuvarlak kekin üzerine erimiş bitter çikolatayı sürün.Cevizi üzerine serpin .Beyaz çikolatayı da diğer 3 kekin üzerine serpin.Muzu dilimleyip beyaz çikolatalı kekin üzerine dizin.Beyaz çikolatalı kekleri bitter çikolatalı keklerin üzerine koyun.En üste kalan 3 keki yerleştirin. Artan bitter çikolatayı da üzerine gezdirin.





ÇİLEK REÇELLİ KEK (4 kişilik)

Malzemeler :
1 yumurta
1, 5 su bardağı un
1/ 2 su bardağı toz şeker
1/ 2 su bardağı süt
1/ 2 su bardağı çilek reçeli
60 gr. margarin

Hazırlanışı :
Margarin, şeker ve yumurtayı yumuşak kıvama gelinceye kadar çırpın. İçine un, kabartma tozunu ve sütü ekleyip tekrar çırpın.

Derin ve ısıya dayanıklı bir fırın kalıbını yağlayın. En alta reçeli dökün. Hazırladığınız karışımı dikkatlice reçelin üzerine dökün. Üzerine alüminyum folyoyu kapatın. Kenarlarını sıkıştırın.

Kalıbı içinde 5 cm. su olan başka bir tencerenin içine oturtun. Yüksek ateşte biraz piştikten sonra ateşi kısın. Bir saat daha pişirin. Suyu eksildikçe tekrar ekleyin.

Kabı ateşten alın ve tatlının kenarlarını bıçakla kalıbından ayırın.Soğuduktan sonra kekinizi servis tabağına ters çevirerek çıkartın.








EKMEK PUDİNGİ (3 kişilik)

Malzemeler :
6 ince ekmek dilimi
3/4 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı hindistan cevizi rendesi
2 su bardağı süt
2 yumurta

Hazırlanışı :
Orta boy bir fırın tepsisini bir tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayın. Ekmek dilimlerini dörde bölün. Kabuklarını kesip bolca yağlayın. Yağlı tarafları üste gelecek şekilde tepsiye dizin. Üstüne üzümlerin ve hindistan cevizlerinin yarısını ve 1 çorba kaşığı toz şekerini serpin. Ekmek dilimleriyle yağlı tarafları üste gelecek şekilde ikinci bir kat yapıp, kalan üzümleri,hindistan cevizi rendesini ve 1 çorba kaşığı şekeri serpin. Yağlı yanları üste gelecek biçimde son bir ekmek katı yapın.

Sütlü karışımı hazırlamak için yumurtaları bir kasede çırpın. Sütü ve şekeri küçük bir tencerede ısıtın. Isıttığınız bu karışımı karıştırarak çırpılmış yumurtalara katıp tepsideki ekmeklerin üstüne dökün. 30 dakika kadar bir kenarda bekletin.

Fırınınızı orta sıcaklığa getirip ( 190 derece ) ısıtın. Hazırladığınız pudingi fırının ortasına sürüp 40 dakika kadar üstü pembeleşip çıtır çıtır oluncaya kadar,pişirin.Tepsiyi fırından çıkarıp servis yapın.






FISTIKLI TOPLAR (6 kişilik)

Malzemeler :
1 adet muz
10 adet bebe bisküvisi
1/2 su bardağı süt
200 gr. fıstık içi

Hazırlanışı :
Muz ve bebe bisküvilerini çatalla ezin. Sütü ilave edip elinizle toplar yapın. Fıstıkları bir tabağa koyup yaptığınız topları fıstığa bulayın. Şekil verip tabağa dizin.









FIRINDA PATATES (4 kişilik)

Malzemeler :
5 adet patates ( püre halinde ve sıcak )
2 orta boy doğranmış soğan
1, 5 su bardağı süt
2 su bardağı kaşar rendesi
1/4 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı :
Fırınınızı 180 derece ısıtın. 1 tatlı kaşığı yağla orta boy bir fırın tepsisini yağlayın. Patates püresini ayrı bir kaba koyup bir kenara bırakın.
Bir tencerede kalan yağı eritin. Yağ kızınca soğanları ekleyip sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp tahta kaşıkla unu, tuzu, biberi ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş sütü ilave edin.
Tencereyi ateşe oturtup sos düzgün ve kalın bir hale gelene kadar 5 dakika pişirin. 1, 5 su bardağı kaşar rendesini ekleyip, peynir eriyene kadar pişirin.
Tencereyi ateşten alıp peynir sosunu patateslerin üstüne dökerek, karışım düzgün bir hal alana kadar tahta kaşıkla karıştırın. Bu karışımı yağladığınız fırın tepsisine yayın. Üzerine kalan 1/2 su bardağı kaşar rendesini serpin.

Tepsiyi fırına sürüp üstü kızarana kadar pişirin.






KOLAY SİMİT

Malzemeler :
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un

Hazırlanışı :
Yağları, yoğurdu ve yumurta sarısını bir kaba koyup karıştırın. Kabartma tozu karıştırılmış unu yavaş yavaş katın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
15 dakika dinlendirip ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Simit şekli verin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Altını ve üstünü pembe renkte kızartın. Tazeyken servis yapın.







MUZLU TOST

Malzemeler :
4 Muz
2 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı ceviz (çekilmiş)
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 dilim tost ekmeği (tereyağ sürülmüş ve sıcak)

Hazırlanışı :
Izgaranızı ısıtın.
Küçük bir kasede muz,limon suyu ve balı pürtüksüz bir hal alana kadar iyice ezin.
Karışımı tost dilimlerinin üzerine sürüp, ızgarada ballı karışım cızırdayıncaya kadar pişirin.
Izgaradan çıkarıp üzerine cevizleri serperek servis yapın.






SOSİSLİ MAKARNA (4 - 5 kişilik)

Malzemeler :
1 paket makarna
1 paket sosis
3 domates ( rendelenmiş )
2 adet tatlı yeşil biber
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Kekik

Hazırlanışı :
Makarnaları tuzlu suda haşlayın.
Ayrı bir tencerede yağı eritin. Domates rendesini ve biberleri yağa ekleyin. Karıştırarak domatesleri pişirin.
Sosisleri 1 cm.lik halkalara kesin ve pişen domateslere ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1çay kaşığı kekik ilave edip sosisler şişip pişene kadar pişirin.

Makarnaların suyunu süzün. Sosis karışımını makarnanın üzerine döküp karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.






ZENCİ KEK

Malzemeler :
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 bardak un
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı :
Mikserde yumurta ve şekeri çırpın. Yağı, kakao ve sütü ilave ederek iyice karıştırın. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.
Geri kalan karışıma unu ve kabartma tozunu ilave edin.170 dereceye ısıttığınız fırında pişirin.
Fırından çıkarıp üzerine ayırdığınız karışımı gezdirerek dökün.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
adnan
Admin
Admin
avatar

Erkek Mesaj Sayısı : 122
Kayıt tarihi : 11/08/07

MesajKonu: Geri: Annelere Tarifler...   Salı Mayıs 20, 2008 4:47 pm

Teşekkürler İsmail. İnsanın karnı açken bu yazıları okuyunca içi bi acayip oluyo...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
siteismail
Moderatör
Moderatör
avatar

Erkek Mesaj Sayısı : 21
Yaş : 25
Nerden : Kastamonu
Kayıt tarihi : 28/02/08

MesajKonu: Geri: Annelere Tarifler...   Perş. Mayıs 22, 2008 9:08 pm

dimiii..
yemekleri yapabiliyorsanız hiç durmayın okuduktan sonraa doğru mutfağaa
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Merve Melek
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
avatar

Kadın Mesaj Sayısı : 255
Yaş : 24
Nerden : Mardin
Mesleği : öğrenci
Kayıt tarihi : 05/08/08

MesajKonu: Geri: Annelere Tarifler...   C.tesi Ağus. 09, 2008 8:29 pm

Ezogelin Çorbası 4 kişilik

Malzemeler
2 çorba kaşiğı un
2.5 çay kaşığı nane
2.5 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı margarin
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 kg kırmızı mercimek
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz

Yemek Tarifi
Kırmızı mercimeği temizleyin ve bir tencerede kaynattığınız et suyunun içine atın. Mercimek iyice yumuşayıp dağılıncaya dek pişirin. Sonra sügeçten geçirin ve tekrardan tencereye koyup bir süre hafif ateşte bırakın. Bu sırada unu diğer bir kapta hafif ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun. Unun rengi değiştiğinde ağır ağır ılık su ilave ederek macun kıvaına getirin ve et sulu mercimeği yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.Bunu bir taşım kaynatıp ateşten alın. Diğer bir kapta yağı eritin, içine kırmızıbiber, nane ve karabiber katın. Bu yağı çorbanın üstüne dökün ve bir iki karıştırıp, servis yapın.

AFIYET OLSUN! :)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Yusuf_busra
Acemi Üye
Acemi Üye
avatar

Kadın Mesaj Sayısı : 95
Yaş : 27
Nerden : istanbul
Mesleği : Öğrenci
Kayıt tarihi : 29/08/08

MesajKonu: Geri: Annelere Tarifler...   Paz Ağus. 31, 2008 11:20 am

acıktımm yaa :D
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Arda Alper
Acemi Üye
Acemi Üye
avatar

Erkek Mesaj Sayısı : 56
Yaş : 27
Nerden : istanbul
Mesleği : hem öğrenci hemde danscı
Kayıt tarihi : 14/07/08

MesajKonu: Geri: Annelere Tarifler...   Ptsi Eyl. 01, 2008 7:58 am

neyse yaa iftara doğru anneme sölerim yapar bi güsel bi yeriz bizdee
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Annelere Tarifler...
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Minik Dualar Grubu :: Hayata Dair :: Yemekler & Tatlılar-
Buraya geçin:  
forum kurmak | © phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Ücretsiz blogunuzu yaratın