| Korku Filmleri | |
|
+6K.Kübra Başkülekçi tusem_ukba --SEVGO-- reaslit_bb ..DaMrA.. Ashame 10 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
Ashame Admin
Mesaj Sayısı : 93 Yaş : 47 Nerden : Ankara Kayıt tarihi : 05/08/08
| |
| |
..DaMrA.. Acemi Üye
Mesaj Sayısı : 57 Yaş : 30 Nerden : düzce Mesleği : öğrenci Kayıt tarihi : 08/08/08
| Konu: Geri: Korku Filmleri Çarş. Ağus. 13, 2008 1:12 pm | |
| abicim buneyha başka ızlıcek bısı bulamadınmı:):) | |
|
| |
Ashame Admin
| Konu: Geri: Korku Filmleri Çarş. Ağus. 13, 2008 1:15 pm | |
| Başlıkla alakalı birtanem korku filmlerini pek sevmem ama bu gerçektende korkutan cinstendi ben genelde gülerim korku filmlerine =) | |
|
| |
reaslit_bb Katılımcı Üye
Mesaj Sayısı : 115 Yaş : 31 Nerden : istanbul Mesleği : ögrenci Kayıt tarihi : 08/08/08
| Konu: Geri: Korku Filmleri Çarş. Ağus. 13, 2008 1:16 pm | |
| öncelikle abişkonun isledigi bir filmle başlıyalım... mesela esik el :D | |
|
| |
reaslit_bb Katılımcı Üye
Mesaj Sayısı : 115 Yaş : 31 Nerden : istanbul Mesleği : ögrenci Kayıt tarihi : 08/08/08
| Konu: Geri: Korku Filmleri Çarş. Ağus. 13, 2008 1:18 pm | |
| Jon Lansdale karikatür kitabı yazarıdır ve sağ elini bir araba kazasında kaybeder. El, kaza mahallinde bulunamamıştır. Ama kısa sürede kendi başına döner, Jon’u takip eder ve onu üzen insanları öldürür. Oscar ve üç akademi ödüllü yönetmen, filmin sonunda bize acaba el gerçek mi yoksa onca cinayeti Jon’un eli zihninde yaratarak kendi mi işlemiştir sorusunu sordurur. | |
|
| |
--SEVGO-- Moderatör
Mesaj Sayısı : 181 Yaş : 30 Nerden : Malatya Kayıt tarihi : 05/08/08
| Konu: Geri: Korku Filmleri Perş. Ağus. 14, 2008 6:57 pm | |
| | |
|
| |
Ashame Admin
| Konu: Geri: Korku Filmleri Perş. Ağus. 14, 2008 7:13 pm | |
| Konusu yok mu zeytinim onuda eklesene. | |
|
| |
--SEVGO-- Moderatör
| Konu: Geri: Korku Filmleri Perş. Ağus. 14, 2008 7:15 pm | |
| tmm abişim bakıyorum şimdi | |
|
| |
--SEVGO-- Moderatör
| Konu: Geri: Korku Filmleri Perş. Ağus. 14, 2008 7:17 pm | |
| İşte Kuran-ı Kerimde Neml suresi 82 ayetinde Allah, zamanı gelince (kıyamete yakın bir zaman olduğu bilinir) yerden bir DABBE çıkartıp insanları onun ağzı ile uyaracağını bildirir. Bu konu çoğu yorumcular tarafından bir arz hayvanı olarak ele alınmış hatta bazı kıyamet alametleri anlatılan kitaplarda resmi bile çizilmiş olmasına rağmen pek bir kesinlik kazanmış değildir. Yerden çıkıp göklerden konuşacağı söylenen DABBET-ÜL ARZ’dan esinlenerek bir film çeken HASAN KARACADAĞ, Japon sinema tekniği kullandığı filmini bir İSLAM KORKU filmi olarak tanımlıyor. Bu güne kadar yapılanların ilki, işlenmemiş bir konu. Daha vizyona girmeden çok konuşulacağa benziyor. | |
|
| |
--SEVGO-- Moderatör
| Konu: Geri: Korku Filmleri Perş. Ağus. 14, 2008 7:17 pm | |
| ben bu filmin 1. sidisini izledim 2. sidisini 2 hafta sonra izledim walla acayip korkunç hatta 3 hafta etkisinden çıkamadım | |
|
| |
Ashame Admin
| Konu: Geri: Korku Filmleri Perş. Ağus. 14, 2008 7:26 pm | |
| Ben genel de gülüyorum ama izlemek lazım =) | |
|
| |
--SEVGO-- Moderatör
| Konu: Geri: Korku Filmleri Perş. Ağus. 14, 2008 7:28 pm | |
| yok yok bu gülünecek gibi deyil yani helede biz bunu arkilerle gece 1 civarı izlemiştik walla altımıza işiycektik :D | |
|
| |
Ashame Admin
| Konu: Geri: Korku Filmleri Perş. Ağus. 14, 2008 7:29 pm | |
| | |
|
| |
--SEVGO-- Moderatör
| Konu: Geri: Korku Filmleri Perş. Ağus. 14, 2008 7:31 pm | |
| ama serkan abi sende izle bence korkunç ama güzel bi film | |
|
| |
Ashame Admin
| Konu: Geri: Korku Filmleri Perş. Ağus. 14, 2008 7:40 pm | |
| Bulursam izlerim zeytinim =) | |
|
| |
reaslit_bb Katılımcı Üye
| Konu: Geri: Korku Filmleri Perş. Ağus. 14, 2008 9:10 pm | |
| | |
|
| |
tusem_ukba Moderatör
Mesaj Sayısı : 303 Yaş : 29 Nerden : mardin Kayıt tarihi : 05/08/08
| Konu: Geri: Korku Filmleri Cuma Ağus. 15, 2008 10:41 am | |
| korku filmi ne ki hehehe ben netten bayağı seyretim bunların gerçek olmadını aklıma soktum etki etmiyo | |
|
| |
reaslit_bb Katılımcı Üye
| Konu: Geri: Korku Filmleri Cuma Ağus. 15, 2008 1:37 pm | |
| ya abişko ben sana söylemiştim ya o film işteb :D | |
|
| |
tusem_ukba Moderatör
| |
| |
tusem_ukba Moderatör
| |
| |
tusem_ukba Moderatör
| Konu: Geri: Korku Filmleri Cuma Ağus. 15, 2008 3:07 pm | |
| ayy küçük çıktı neden oluyo?? | |
|
| |
reaslit_bb Katılımcı Üye
| Konu: Geri: Korku Filmleri Cuma Ağus. 15, 2008 3:14 pm | |
| bazen oluo ama orda A harfı var oraya tıkla duselıo cnm :d:D | |
|
| |
tusem_ukba Moderatör
| Konu: Geri: Korku Filmleri Cuma Ağus. 15, 2008 3:22 pm | |
| | |
|
| |
tusem_ukba Moderatör
| |
| |
tusem_ukba Moderatör
| Konu: Geri: Korku Filmleri Cuma Ağus. 15, 2008 3:42 pm | |
| God's a kid with an ant farm, lady. He's not planning anything.”
Klip ve Konser Kayıtları yönetmeni Francis Lawrence’ın ilk sinema filmi denemesi olan Constantine, öncelikle Keanu Reeves’ın varlığı ile izleyicileri salonlara çekti. İlk sahneyi gördüğümüzde acaba konu sadece klasik şeytan çıkarma vakaları mı diye düşünür buluyoruz kendimizi. Ancak izlerken film, aslından bu düşüncenin bir kaç adım önünde olduğunu gösteriyor.
Keanu Reeves özel güçleri olan, umursamaz, rahat, ben merkezcil klasik “cool” bir kahramandır ancak bunun sebebinin ilerki sahnelerde klasik hollywood kahramanlığından gelmediğini anlayacağımız şeyler öğreneceğiz. Constantine karakterini incelemek gerekirse, öbür tarafla bağlantıya geçebilen, şeytanlari yok eden bir dedektiftir ve bu işi aslında pek zevk alarak yapmamaktadır. Tercih şansı elinden alınmış biridir zira Constantine ufak yaşta öbür tarafa ait varlıklarla irtibata geçebilen yeteneklerini keşfetmiş ve bu korkuyla karış ağırlık onu intihara sürüklemiştir. Ancak hastanede tekrar hayata döndürülmüş, ölmese de intahar ettiği için sonsuza kadar cehennemde cezasını çekecektir. Ancak öldüğünde gene de cennet adına çalışmakla görevlendirilmiştir. Görevin içeriği; dünyada vucut bulmaya çalışan, dengeyi bozmaya çalışan şeytanları yok etmektir. Sonsuz cehennemden kurtulmasının tek geçer yolu gerçek bir “ fedakarlık”tır. Genç yaşına rağmen Constantine çocuk yaşda başladiği tiryakisi olduğu sigara yüzünden ciğerleri iflas etmiş ve ölme vakti, cehennem zamanı yaklaşmıştır. Bu sonsuz cehennem fikri ve yaklaşan ölüm kahramınımız içten içe çelişkelere itmektir. Bir yandan kutsal şeyler için savaşırken bir yandan onları küçümsemekte, Tanrı’dan bir yandan korkarken bir yandan onunla dalga geçmekte ve onun baş meleği Cebrail’e kafa tutmaktadır.
Polis memuru Angela ise işinde hırslı ve katolik kilisesine bağlı bir kadındır, İkizi İsabel kendini kiliseye ve dine adamıştur ancak ufak yaştan beri şeytanları, melekleri gördüğünü söylemesi yüzüne hastanelere defalarca kaldırlmış ve deli muamelesi görmüştür, en sonuncu hastane vakasında odasından çıkıp intihar etmiştir. Angela kardeşinin intihar ettiğine inanmamakta başka güçlerin onu zorladığı bir cinayet olduğuna inanmaktadır. Katolik meshebine sonuna kadar bağlı olan kardeşinin böyle birşeyi asla yapmayacağına emindir, din adamlarını da bu yüzden katolik cenaze töreni yapılması gerektiğine ikna etmeye çalışır çünkü, intihar edenin gideceği yer belli olduğu için katolik rahipler töreni yapmayacaktır. Son çare olarak Constantine’in yardımından medet umar ancak John bu durumu umursamaz ve kibarca kovar evinden Angela’yı. Ancak şeytanların Angela’nın peşinde olduğunu farkeder ve kısa süreli bir çatışma izleriz, John Angela’ya yardım etmeyi kabul eder, öbür tarafa geçici bir süre ziyarette bulunur ancak anlam veremediği olaylarla karşılaşır.Ve değişik bağlantılari ile deccal’in dünyaya gelmek üzere olduğu, İsa’yı öldüren mızrağın tekrar bulunduğunun haberini alır ve etrafta gelişen tüm olaylar dünyada iblisin oğlunun krallığını kurmak için olduğunu keşfeder ve kendini bunları önlemeye adar.
Yönetmeninden ötürü şüpheyle bakılan film endişelerin yersiz olduğunu kanıtlamıştır, gerek konudaki ahenk gerek kurgunun sağlamlığı ve de ölüm sonrasına olan merakımız , yönetmenin görüntülerde üstüne düşeni yerine getirip kaliteli bir film ortaya koyması, en son olarak da Keanu Reeves faktörü filmi amacına ulaştırmıştır. Filmde pek bir kurgu açığı bulunmamakla birlikte bazı noktalar detaylı açıklanabilirdi, Constantine’in ilk intihar teşebbüsünde neler olduğu, Angela’nın tekrar öbür tarafla iletişme geçtiğinde gördükleri gibi...Makyajlarda da pek bir bayalık yoktu açıkcası. Filmin müziklerine gelince oldukça iyi ve A perfect Circle’in passive‘i burda süper olmuştur ki tadından yenmez. Kesinlikle izlemeniz gereken bir film zamanınız boşa gitmeyecektir. Yazan: Mordred | |
|
| |
| Korku Filmleri | |
|