Yazar | Mesaj |
---|
Merve Melek Tecrübeli Üye
Mesaj Sayısı : 255 Yaş : 30 Nerden : Mardin Mesleği : öğrenci Kayıt tarihi : 05/08/08
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları Cuma Ağus. 15, 2008 10:19 pm | |
| Ya Batin! Sen herkese gizli kalirsin Hiçbir sey sana gizli kalamaz Dipsiz kuyular derin kurutulmusluklar Uçsuz bucaksiz ufuklar Isigin erisemedigi derinlikler sana ayandir Kalbimin sizilari ruhumun arzulari aklimin sirlari sana asikardir Sen ki hiçbir tasavvurun erisemeyecegi gizliliktesin Aklimi hikmetinin inceliklerine asina eyle Sirlarini arayisimi en tatli heyecanim eyle Sen ki irade ve hikmetinle her seyin iç yüzünde saklisin Nefsimi iradene ram eyle Sen ki her seyin içine ve aslina hükmedersin Kalbimi en güzel hallerle hallendir Varlik senin izzet ve azametine perdedir Sirlarini aç perdeleri indir | |
|
| |
Mesaj Sayısı : 255 Yaş : 30 Nerden : Mardin Mesleği : öğrenci Kayıt tarihi : 05/08/08
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları Cuma Ağus. 15, 2008 10:20 pm | |
| Ya Vali! Nefsimle beni sinayan sensin Ömrümü eksiltende artiranda sensin Ömür senin diledigindir Malimi azaltanda çogaltanda sensin Elimdekiler senin verdigindir Sen dilemedikçe ben dileyemem Diledigim sensin diledigim senin diledigindir Sen ki kainata zerre zerre hükmedersin Kalbimi kalp eyle dininde sabit kil Sen ki her an her ihtiyaca kafi gelirsin Fakrima medet eyle katinda sefaatçi kil | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları Cuma Ağus. 15, 2008 10:20 pm | |
| Ya Müteali! Sen bütün yüceliklerden yücesin Yüceler yücesi sensin Sensin ulviler ulvisi sensin perdelerin gizledigi Sensin görünenlerin gösterdigi Sensin kainat kitabinin heceledigi Iyiliklerin sahibi sensin her dilin yücelttigi sensin Ufuklarin sahibi sensin Sen Mütealsin Her seyden ala, her kusurdan müberra, her noktadan paksin Sonsuz kusurlu bu fakir Her kusurum senin kemalini anlamam içindir Kusurumu kemaline erisme vesilesi kil Sen Mütealsin Her seyin üzerinde her yüceligin ötesinde Her eksiklikten münezzehsin Sonsuz fakr içinde bu fakir Fakrim senin rahmetini tatmam içindir Fakrimi rahmetine yetisme vesilesi kil Müteal sensin sonsuz acz içinde bu fakir Aczim senin kudretine dayanmam içindir Aczimi kudretine siginma vesilesi eyle Müteal sensin, Ilah sensin, Rab sensin Kullugumu rizani kazanma vesilesi eyle | |
|
| |
| Ya Berr! Yoktum yoklugumun farkinda degildim Iyilik ettin var eyledin beni Anilmiyordum anilmaya deger degildim Iyilik ettin insan eyledin beni Bilmiyordum bilmedigimi bilmiyordum Iyilik ettin kendini bilir eyledin beni Inanmiyordum senin farkinda degildim Iyilik ettin inanlardan eyledin beni Kimsesizdim kendime dost ariyordum Iyilik ettin dostun eyledin beni Yetimdim sahibimi ariyordum Iyilik ettin rahmetine çagirdin beni Hataliyim pismanlik duyuyorum Iyilik ettin kapina çagirdin beni Yüzüm yok kimseye yaranamiyorum Iyilik ettin dergahina aldin beni Günahim çok senden utaniyorum Iyilik ettin gufranina bogdun beni Senden iyilik istemeye ne hacet Istememi isteyisin zaten iyiligin degil mi Senden istemeye ne hacet Vermek istemeseydin istemeyi vermezdin ki Ben sustum Ya Rab sen söyle iyiligimi | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları Cuma Ağus. 15, 2008 10:21 pm | |
| Ya Tevvab! Iste kapina geldim Edemedigim bütün tövbeler için sana tövbe ediyorum Iste dergahina vardim Dileyemedigim bütün özürler için senden özür diliyorum Sana dönüyorum çünkü gidecek baska kapi bilmiyorum Beni nasil kabul etmezsin ki kapina Çünkü söyle dedigini biliyorum "Allah(cc)'in kabulünü vaat ettigi tövbe O kimselerin tövbesidir ki cahillikle bir suç islerler ve çabuk tövbe ederler" Bunlari söylemekle cahillik ettimse tövbe Ya Rab Iste çarçabuk tövbe ettim Sen tövbe edenleri seversin bilirim | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları Cuma Ağus. 15, 2008 10:21 pm | |
| Ya Müntekim! Sen ki isyana ve inkara pek siddetli karsilik verirsin Intikamin haktir senin Sen ki mazlumlarin ahini isitir ezilenlerin halini görürsün Cehennemin haktir senin Sen ki diledigine rahmet eyler diledigine azab edersin Adaletin haktir senin Nefsimi isyandan uzak tut Nefsimin eline birakma beni Kalbimi nisyandan uzak tut En güzel hale kalp eyle kalbimi Zalimden ve zulümden uzak tut Adaletine razi eyle beni Rahmetini ver gazabindan uzak tut Lütfuna muhatap eyle beni | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları Cuma Ağus. 15, 2008 10:22 pm | |
|
Ya Afüvv! Sen affedicisin sen affetmeyi seversin Sen severek affedersin Senin merhametli nazarin nice günahlari silip süpürür Senin affinin gölgesinde bütün günah defterleri yanip kül olur Sen affetmeyi öyle çok seversin ki Günahimi dilersen affedecegini biliyorum diye de affedersin beni Sen öyle nezaketle affedersin ki Kendi hafizamdan da silersin günahlarimi mahcup etmezsin beni Hataliyim itiraf ediyorum kusurluyum kabul ediyorum Isyanim çoktur biliyorum çok unuttum utaniyorum Unuttugumu da unuttum simdi hatirliyorum Aldandim affini umuyorum
| |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları Cuma Ağus. 15, 2008 10:22 pm | |
| Ya Rauf! Yoklugumda bile hatirimi sorup var eyleyensin Sen ki bütün sefkatlilerden sefkatlisin Cemalinle iltifat et bana refetinle muamele et bana | |
|
| |
K.Kübra Başkülekçi Acemi Üye
Mesaj Sayısı : 77 Yaş : 30 Nerden : osmaniye Mesleği : öğrenci Kayıt tarihi : 29/07/08
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları C.tesi Ağus. 16, 2008 7:34 am | |
| İnsan sevgiyi özlediyse YA VEDUD derse, Yüreği daraldığında YA BASIT derse Alah hemen yardım edecektir inş. | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları C.tesi Ağus. 16, 2008 6:10 pm | |
| Ya Malikü'lmülk! Mülk senindir mülkünde diledigini eylersin Senindir mülk diledigini mülküne dahil edersin Bedeni senin mülkündendir Hücre hücre tek sahibim sensin Kalbim senin elindedir Isyanda da itaatte de tek sahibim sensin Sözüm senin verdiklerindendir Sustugumda da konustugumda da tek sahibim sensin Ruhum senin emrindir Hayatimda a ölümünde de tek sahibim sensin Yoklugumda da varligimda tek sahibim sensin Mülkünün haricinde bir yer yok ki çikayim Baska kapi yok ki çalayim yanina al beni…. | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları C.tesi Ağus. 16, 2008 6:12 pm | |
| Ya Zü'l-celal Ve'l-ikram! Keremin öyle bol ki senin Bir çiçegin güzelliginde baharin ihtisamini gizlersin Keremini celalinle gösterirsin Lütfun öyle çok ki senin Bir damla suya bin hayat bahsedersin Lütfunu ihtisamla açik edersin Görünmen öyle açik ki senin Zuhurunun siddetinden gözlerden gizlenirsin Cemalini kereminle gösterirsin Sen ki en sevgilini(asv) bana elçi eylersin En sevgilini(asv) en sevgili eyle bana Karanliklarimi dagit nur eyle beni | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları C.tesi Ağus. 16, 2008 6:12 pm | |
| Ya Muksit! Hak senin yanindadir Haklilarin hakki senin katindadir Her muhtaca payini veren senin adaletindir Payima düsene razi eyle beni Fazlindan fazla fazla ver bana | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları C.tesi Ağus. 16, 2008 6:13 pm | |
| Ya Cami! Sen ki Ibrahim'in(as) kuslarini dag baslarindan geri toplayansin Az olan sevaplarimi da topla hesap günü geldiginde Iyilikten yana ne varsa senin katindadir Yetersiz olan iyiliklerimi topla hesap günü geldiginde Yoklugu varligin alnina sebnem eyleyen sensin Kerem et beni ve kardeslerimi de cem eyle iyiler meclisinde | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları C.tesi Ağus. 16, 2008 6:13 pm | |
| Ya Ganiyy! Öyle Ganiyysin ki lütfunu hak etmek gerekmez Ihsanina layik olmak gerekmez Elim istediklerime yetismiyor kalbimin emelleri hiç bitmiyor Hayallerime kainat dar geliyor dilime sadece dua degiyor Istesem ancak senden isterim Iyyakenestain iyyakenastain | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları C.tesi Ağus. 16, 2008 6:15 pm | |
| Ya Mugni! Bütün zenginlikler senin ikramindir Elimizde olanlar degil sadece elimizde senin ihsanindir Sahip olduklarimiz degil sadece varligimiz da senin ikramindir Her zenginin zenginligi senden baskalarina el açtirma beni Yalniz sana karsi fakir olanlardan eyle beni Fakirlik korkusundan azad eyle nefsimi Neyim varsa senin verdigini bilenlerden eyle beni Kainata dilenci eyleme kalbimi Senin nazli bir misafirin olarak agirla iki dünyada beni | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları C.tesi Ağus. 16, 2008 6:15 pm | |
| Ya Mani! Sen mani olursan kimse manileri kaldirasi degil Sen engelleri kaldirirsan hiçbir sey engel olasi degil Ben bana gerekeni bilmem Hakim sensin Men eyle bana verme neler engelse sana gelmeme | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları C.tesi Ağus. 16, 2008 6:16 pm | |
| Ya Darr! Zarar da fayda da senin iznindedir Zarara izin vermende bir hikmetledir Sen hakkimda zarar murad etmezsin Iyilik senden kötülük nefsimdendir Iyilige mecalim yok sen iyilestir beni Zarar da görünse faydadir taktir ettigin Kendime faydam yok zarardan kurtar beni | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları C.tesi Ağus. 16, 2008 6:17 pm | |
| Ya Nafi! Yokken var edisin bana öyle bir fayda ki Kömürü elmasa çeviren simya gibi Vicdanima sakladigin sir öyle bir cevher ki Adem'in(as) pismanligini açik eden dua gibi Kalbime koydugun muhabbet öyle degerli ki Ibrahim'e(as) atesi serin eyleyen sir gibi Bana bahsettigin hayat öyle bir Kevser ki Isa'nin(as) ölüleri dirilten dokunusu gibi Tenime verdigin afiyet öyle bir merhem ki Eyyub'un(as) yaralarini iyilestiren deva gibi Gözlerime degen nazarin öyle bir isik ki Yunus'u(as) üç karanliktan çikaran nur gibi Yüzüme tebessümü koyan yaradisin öyle güzel ki Yusuf'u(as) yüzüne tutulan ahime gibi Bana vaat ettigin cennet öyle bir müjde ki Muhammed'in(asv) canlar oksayan tebessümü gibi Her hayr senin elindendir katinda hayra eristir beni Her menfaat senin taktirindedir rahmetinden menfaatlendir beni Her fayda senin izninle gelir lütfundan faydalandir beni Sensiz benden bana çare yok bana iyiligin gerek Sensiz kimseden kimseye fayda yok bana kalbi selim gerek | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları C.tesi Ağus. 16, 2008 6:18 pm | |
| Ya Nur! Sen ki varlik aleminin nurusun Sendendir çehrelerden parlayan nur Sendendir göze bakis veren sir Sendendir gönle nese veren sürur Seninle nurlanir kalbim seninle aydinlanir aklim Nurunu yagdir bana | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları C.tesi Ağus. 16, 2008 6:20 pm | |
| Ya Hadi! Sensin kalplerimize Hak yolunu gösteren Sensin vicdanimiza Hakki asina eyleyen Inayetini kar eyle bana hidayetini yar eyle bana Yolunu yol eyle bana lütfunu bol eyle bana | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları C.tesi Ağus. 16, 2008 6:20 pm | |
| Ya Bedi! Hiçligi varlikla taçlandiran sensin Varligi yokluktan çikarip süsleyensin Sen ki her seyi essiz bir güzellikte yaratirsin Essiz yakinligina al beni Sen ki her isi özenle ve incelikle tamamlarsin Inceden inceye sev beni | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları C.tesi Ağus. 16, 2008 6:21 pm | |
| Ya Baki! Ne zaman lezzet alsam tükenince elem çekerim Lezzetleri daim eyleyen sensin Ne zaman kavussam ardindan ayriligi beklerim Kavusmalari sahici eyleyen sensin Ne kadar çok sevdam varsa o kadar çok veda beslerim Kalbime ebedi sevdalar düsüren sensin Ömrüm kisa elim yetismiyor kalbim kandir Baki olan ancak sensin Beka bahset imanima | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları C.tesi Ağus. 16, 2008 6:22 pm | |
| Ya Varis! Yok bildiklerim senin nazarindadir Yitirdiklerim senin katindadir Bitirdiklerim senin yanindadir Unuttuklarim senin hatirindadir Unutulmuslari sonunda sen anarsin Gidene de kalana da Varis sensin Ebedi kavusmaklar ver bana | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları C.tesi Ağus. 16, 2008 6:23 pm | |
| Ya Resid! Ya Rab sensin hakiki biricik mürsit Yönümü sana çevir yolumu sana getir | |
|
| |
| Konu: Geri: Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları C.tesi Ağus. 16, 2008 6:24 pm | |
| Ya Sabur! Eyyub'a(as) sabri sen ögrettin Eyyub'a(as) sabri sen verdin Sen ki sabri için Eyyub'a(as) översin Sensin Sabur asil sabreden sensin Sabur sensin sabredenleri seversin Sabrin öyle ki ben kuluna hilmin çok Sabredersin ki cezalandirmak ta acelen yok Sabrin var ki pisman olacaklara mühletin çok Sabrin öyle ki sabretmeyenlere bile sabirsizligin yok Sen ki bütün sabredenlerin sabir sebebisin Muhabbetine mahzar olansabilinden eyle beni)! | |
|
| |
| Allahın Güzel İsimleri ve Anlamları | |
|